Skip to main content
Bodemschatten

Bodemschatten, gered uit de grond

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Expositie Archeologisch Museum Stein

De titel verraadt al het een en ander. U kunt in het Archeologisch Museum Stein gaan genieten van bodemschatten die door voornamelijk lokale amateur- en hobby archeologen uit de grond zijn gehaald. Alle vondsten zijn door hen aan het museum uitgeleend, zodat deze tijdelijk ook buiten de privécollectie voor iedereen te bewonderen zijn.

De vondsten komen voornamelijk uit zoek- en speurtochten, soms met metaaldetector, soms door (met toestemming) een stukje land om te scheppen en soms komen ze tevoorschijn uit kisten en dozen op zolder.

Het doel van deze expositie is onder andere;
• Collecties die anders privé blijven voor een breed publiek tijdelijk toegankelijk maken.
• Het enthousiasmeren van (jonge) startende hobby archeologen, zodat er nog meer 'bodemschatten' gevonden gaan worden.
• En wellicht het belangrijkste: de samenwerking tussen professionals en amateurs versterken.
• Elke vondst is bijzonder en vertelt soms een beetje en soms heel veel over de rijke historie van onze omgeving. Er zitten vele pareltjes tussen die nu even niet meer anoniem in een privécollectie zitten, maar, na een officiële registratie, uitgebreid aan het publiek worden getoond.

De expositie 'Bodemschatten uit de grond' is tot het einde van de zomer te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het museum. Groepen van meer dan 10 personen, graag op afspraak.

Meer informatie op website Stichting Erfgoed Stein ⇢