Skip to main content

Algemene introductie Museum

  • Afbeeldingen | Bron: nvt ©

Luister hier naar de (verkorte) Nederlandse tekstversie van deze pagina.


+ 1. Maak hier  uw keuze in welke andere taal u onderstaande tekst wilt lezen of beluisteren. Nederlands is de standaardtaal; die hoeft u niet te kiezen.

+ 2. Klik hieronder op de play-button om de gehele tekst in uw gekozen taal te laten voorlezen. Dezelfde knop kan ook gebruikt worden om het voorlezen te stoppen:
{Play}

Algemene introductie museum

Op 1 juli 2021 veranderde de naam van het Streekmuseum Elsloo in Historiehuis van de Maasvallei. Met als centrale thema het leven langs de Maas.
Het museum is in 1959 opgericht, door vrijwilligers die zich te doel hadden gesteld de historie van Elsloo te bewaren.

Inmiddels is het huidige Historiehuis van de Maasvallei geëvolueerd tot een regionaal kennis- en cultureel centrum. Het beperkt zich niet alleen tot behoud van de cultuur en historie van Elsloo. Onder het dak van het Historiehuis is ruimte voor het streekmuseum, het informatiecentrum van het Rivierenpark Maasvallei en alle activiteiten die voortvloeien uit het samenbrengen van alle geledingen uit de samenleving. We geven ook lezingen, verzorgen cursussen en hebben een speciaal programma’s voor kinderen en voor dementerende ouderen. Vanuit het Historiehuis worden nostalgische middagen en modeshows op locatie, verzorgd, met name verzorgingstehuizen. De modeshows zijn een uitwerking van de unieke collectie Zuid Limburgse streekdracht die in het Historiehuis aanwezig is. 

Elsloo streekmuseum 2021 2