Skip to main content
toegankelijkheid

Toegankelijkheid

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com public domain free CC0 image, djextensions ©

Wij vinden het belangrijk dat onze website begrijpelijk, gebruiksvriendelijk en toegankelijk is voor iedereen. Dus ook voor slechtzienden, kleurenblinden, laaggeletterden en mensen met een motorische beperking. 

In Nederland zijn er ruim 6 miljoen mensen die behoefte hebben aan websites die digitaal goed toegankelijk zijn. 

Daarom ziet u sinds kort linksonder het onderstaand icoontje. Als u daarop klikt opent een popup scherm met diverse instellingen om de tekst voor u beter leesbaar te maken.

accessibility

U kunt de tekst ook laten voorlezen; klik op "afspelen" en ga daarna met de muis over de alinea of het tekstblok dat u wilt laten voorlezen.
En eerder gemaakte toegankelijkheids-keuze kunt u ongedaan maken door op dezelfde knop te drukken.

Het is voor iedereen belangrijk dat websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijk zijn, zeker voor mensen met een beperking. Het gaat soms om kleine aanpassingen zoals goed contrast tussen tekst en achtergrond. Maar het is ook belangrijk dat een website goed werkt op een tablet of gelezen kan worden door hulpsoftware. De richtlijnen helpen web- en appbouwers, redacteuren en opdrachtgevers bij het toegankelijk maken van online content. Daardoor worden websites optimaal toegankelijk voor een zo groot mogelijke groep gebruikers.

Als u desondanks problemen ervaart op deze website, maak daar dan melding van naar info@historiehuismaasvallei.nl