Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Medewerkers Streekmuseum Sajelploog van 't jaor!

medewerkers museum 2010small

Tijdens de galazitting van CV De Sajelaire werden in 2010 traditiegetrouw ook weer een aantal inwoners carnavalesk in de bloemen gezet. Dimpy Doornbos werd Sajelairinneke van 't jaor omdat ze al 3 x11 jaar de kleren voor de Sajelaire verzorgd. Hay de Vrank werd Sajelair van het jaar en de medewerkers van het Streekmuseum werden uitgeroepen tot Sajelploog van 't jaor, vanwege de bijdrage aan de cultuur van Aelse, het Aelserstout bier en de medewerking rond Gusjke.

Sajelair, Sajelairinneke en Sajelploog van”t jaor.
Auch dit jaor waore d’r versjillende luuj genomineerd. De oetreuping haet dit jaor plaatsgevonje op de galazitting.
Sajelploog woort ’t bestuur van ’t Streekmuseejum van Aelse. ’t Streekmuseejum besjtong 50 jaor. Die luuj van ’t Streekmuseejum tummere flink aan de waeg!
’t Bestuur van ’t streekmuseejum besteit oet Harie Dobbelstein, d´n Dobbele; ein van de oprichters 50 jaor geleeje. Harie is 25 jaor veurzitter van die klub! Sikretaris is Jan Pijpers; baeter bekend es Jan van Nelke van de Smeed. Guus van de Pjèter is penningmeister. Anger leede van ´t bestuur zeen: Harie van Rouvroye (van de lange veldwachter), Hugo Luijten, auwt sjeidsrechter oet de eredivisie, Harry Strijkers Maaskèntjer in hart en neere, Willie Coumans, auwt gemeinteraodslid en Anita van Mulken oet Maes. Dat is de “harde kern” van ’t museejum.  Auch meister Gorissen zjèliger waor bestuurslid.  Dit bestuur kènt neet zonger de nwèdige vriewilligers. Ze höbbe 17 vriewilligers; die doon vanalles.
Gaeve rondjleidinge en num mèr op. Eedere zondigmiddig kènste dao terech veur ein geweldige rondjleiding!
Bie hun 50 jaorig bestaon haet de Kaetelemezieksjurie d’r  veur gezörg, dat d’r ein sjwan grwatte sjlek in de moostem geplaats is. Auch woorte d´r 2 middige gereigeld woo de luuj die kaome kieke trök ginge in de tied. Bekiekt de foto´s mèr ´ns.
“t Streekmuseejum haet Aelse op de kaart gezat! Prefisiat!