Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Opening tentoonstelling 80 jaar Julianakanaal in 2015

  • Afbeeldingen | Bron: Historiehuis van de Maasvallei ©

Op zaterdag 12 september 2015 opende wethouder Chris Fiddelers de tentoonstelling 80 jaar Julianakanaal en daarmee gelijktijdig de heringebruikstelling van het Streekmuseum. Bij de opening waren enige tientallen genodigden, collegae musea, Vrienden van het Museum, sponsors, buren en vrijwilligers aanwezig.

opening tentoonstellingt julianakanaal 80jaar

Op de voorgrond raadslid Jac Meijers en wethouder Chris Fiddelers, beiden met echtgenote. Rechts nog net in beeld ere-lid Harie Rouvroye. 

Museumvoorzitter Hugo Luijten had nog een verrassing in petto voor bestuurslid en bouwheer Jan Pijpers, ere-lid Harie Rouvroye en de weduwen van Louis Schreurs en Harry Dobbelstein. De Jan Pijpers-zaal, Harie Rouvroye-zaal, Louis Schreurs-zaal en Harry Dobbelstein-plein zorgen er vanaf nu voor dat deze mannen van het eerste uur en onvermoeibare voorvechters van het museum nooit vergeten zullen worden! In de betreffende ruimtes worden hun naamplaquettes aangebracht.

Hugo Luijten met plaquette

Voorzitter Hugo Luijten met plaquette. (foto's Anita van Mulken)

Monumentendag 13 september, het Aelser Vlaajefjès en de tentoonstelling 80 jaar Julianakanaal (in samenwerking met het museum in Stein) waren voor het bestuur van het Streekmuseum voldoende aanleiding om het oude museum weer open te stellen, ondanks dat her en der nog sporen van bouwwerkzaamheden te zien zijn. De nieuwbouw wordt binnenkort opgeleverd en dan kan gestart worden met de afwerking en inrichting. De nieuwbouw wordt officieel geopend in mei 2016.