Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport

  • Afbeeldingen: Rabobank, Historiehuis van de Maasvallei ©

Ook dit jaar doet Historiehuis van de Maasvallei weer mee aan Rabo ClubSupport. U kunt stemmen van 4 september tot en met 26 september 2023. Mogen wij aub uw stem?

Iedereen verdient een club of een vereniging; zoals bijvoorbeeld een museum. Het is vaak als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar.
Daarom helpt Rabobank hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren.

KLIK HIER ⇢ voor meer informatie en om te stemmen.  Log in op Rabobank Online Bankieren. Dan worden de stemknop en de selectie verenigingen uit onze regio Zuid-Limburg West zichtbaar.
Zoek dan naar "Streekmuseum Elsloo" omdat wij nog als zodanig vermeld staan.  Zoek nog 2 andere verenigingen die je wilt steunen. Ontzettend bedankt alvast!!


Zolang er een verleden is om op terug te kijken, is er ook een toekomst om naar uit te kijken
In juni 2021 is de naam van de stichting "Streekmuseum Elsloo" gewijzigd in "Historiehuis van de Maasvallei". Met deze naamswijziging willen wij duidelijk aangeven dat we meer zijn dan alleen een streekmuseum, al zal het museum de basis blijven onder alle activiteiten. In het Historiehuis is ook een kennis- en informatiecentrum gevestigd over de Nederland-Belgische Maasvallei, met veel informatie en inspiratie.

Ons doel in 2023
Voor de permanente expositie Bandkeramiek hebben wij een tweetal nieuwe, op maat gemaakte, vitrines nodig.

De huidige expositie "Begraven met respect", met unieke vondsten uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, is ingericht door Ivo van Wijk, mede-auteur van een nieuw boek over de Band-keramische cultuur dient als grondslag voor de permanente expositie Bandkeramiek in het Historiehuis.

De nieuwe vitrines worden gemaakt door een lokale bouwer volgens de gekozen museumstijl.