Skip to main content
Het Romeins Museum Heerlen

Nieuw Romeins Museum in Heerlen

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com / kraaijvanger architects / potvis ©

De Gemeente Heerlen heeft groen licht gegeven voor de nieuwbouw van Het Romeins Museum, dat het huidige Romeinse badhuis (het oudste stenen gebouw van Nederland) zal vervangen. Dit besluit is genomen na goedkeuring van de gemeenteraad om aanvullend krediet toe te kennen, wat een belangrijke mijlpaal vormt voor de transformatie van het centrum van Heerlen en het behoud van nationaal erfgoed.

Het nieuwe museum, ontworpen door Kraaijvanger Architects en TomDavid architecten, zal bezoekers onderdompelen in de wereld van de Romeinen en hun invloed op onze huidige levensstijl. Het project wordt ook ondersteund door de oprichting van Stichting Het Romeins Museum, die 2 miljoen euro zal werven voor de inrichting van het museum.

Wethouder Jordy Clemens benadrukt dat dit initiatief een culturele trekpleister zal vormen voor Heerlen en de regio. Tot de oplevering in het derde kwartaal van 2027, blijft het huidige Thermenmuseum operationeel. Geïnteresseerden kunnen bijdragen aan het project via www.hetromeinsmuseum.nl