Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Guus Peters lid Orde van Oranje Nassau

Op 26 april 2016 is onze penningmeester Guus Peters, geridderd en door de Koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Guus Marian Peters

Guus Peters is een van de boegbeelden en steunpilaren van ons museum gedurende meer dan 25 jaar. Begonnen als gids bij de “Stichting Streekmuseum Elsloo” ontwikkelde hij al snel zodanige activiteiten voor het museum dat hij niet lang hierna in 1990 toetrad tot het bestuur. 
Hij is al die jaren een grote steun en toeverlaat van de stichting geweest op alle mogelijke fronten en is dat momenteel als penningmeester nog steeds.

Naast zijn activiteiten voor het museum heeft hij jarenlang onderzoek gedaan naar de lokale geschiedenis van Elsloo en het Maasdal. Zijn bevindingen heeft hij in vele honderden pagina's op de website www.Elsloo.info gepubliceerd onder de rubriek “Historie”.
Ook heeft hij in 2012 de cultuurhistorische vereniging “Regiment Graaf d’Arberg” opgericht. Informatie over deze vereniging is te vinden op de website “Elsloo.info”. Verder is hij ook bestuurslid van de vereniging “Aelserlei”, die zich o.a. bezighoudt met traditionele activiteiten zoals het jaarlijks plaatsen van de “Meiboom”.

Voor twee lokale geschiedkundige boeken die zijn uitgegeven: “De stiefköppige Maaskentjers” en “Catsop” heeft hij de belangrijke lokale geschiedenis geschreven.

Bij de Stichting “Eine Maaskentj” is hij nauw betrokken geweest bij de opnamen en uitbrengen van het Maaskentjleed, een modern volkslied voor de streek.

Mede dankzij zijn culturele inzet is het museum en diverse activiteiten in de gemeente en de regio een begrip geworden. In Elsloo en omstreken staat hij bekend als "de Aelserloog".

Daarnaast is Guus ook maatschappelijk zeer betrokken en actief lid van het Oranjecomité en Dorpsplatform Elsloo.

Bestuur en medewerkers van het museum feliciteren Guus en zijn vrouw Marian met het "lintje"!