Skip to main content

MaasKultuur zondag 14 juli

  • Afbeeldingen | Bron: maaskultuur ©
Elsloo is een bijzonder dorp met van oudsher een rijk verenigingsleven.
Het Historiehuis aan de Maasvallei (in de volksmond "het museum") bestaat 65 jaar. Ook het IVN Elsloo mag 60 kaarsjes uitblazen. Samen willen ze dit jubileum vieren door het dorp een terugkerend cultuurfestival te schenken. Een feest door en voor verenigingen van Elsloo en omgeving.

Logo Maaskultuur

Het festival zal een tweejaarlijks evenement worden waarbij elke vereniging op haar eigen wijze een bijdrage kan leveren. Het geheel wordt een bonte verzameling van verschillende culturele presentaties waarbij elke vereniging zich kan profileren. Het doel van dit feest is niet alleen om de saamhorigheid te bevorderen, maar ook om de dorpsbewoners enthousiast te maken om actief deel te nemen aan verenigingen.

De activiteiten zullen voornamelijk buiten, rondom de Maasberg, plaatsvinden. Van Historiehuis tot aan het park zullen er verschillende locaties zijn waar wat te beleven valt.

Doen jullie mee?
Op zondag 14 juli 2024 wordt de eerste editie van het festival gehouden, als opmaat naar nog grotere evenementen in 2026 en verder.  
Wij vragen aan verenigingen of zij willen participeren in deze organisatie. Dat kan op verschillende manieren: een presentatie, een workshop of door mee te werken als vrijwilliger.
Meer informatie en aanmelden kan op onze website: www.maaskultuur.nl