Skip to main content
Toekomstdromen

Toekomstdromen

  • Afbeeldingen | Bron ©: rawpixel.com

Stel je eens voor… je sluit jouw ogen en reist tien jaar terug in de tijd. Wat zie je? Ervaar je hoe alles om ons heen is veranderd? De wereld raast voort, vaak zonder dat we het echt beseffen. Onze omgeving verandert, technologieën ontwikkelen zich, en de uitdagingen waar we samen voor staan groeien mee. Je verandert, net als de mensen om je heen. Onze normen en waarden, en wat we 'normaal' vinden, verschuiven met de tijd.

Daarom willen de gemeente Stein samen met jou de Toekomstvisie 2040 actualiseren. Deze visie schetst wie we als gemeente willen zijn voor onze inwoners, ondernemers en onze natuur. En waar we als Stein voor staan. Het biedt ons een routeboekje om te navigeren bij het waarmaken van onze dromen, met alle kansen en uitdagingen die zich onderweg voordoen.

Je kunt op twee manieren meedromen:

1. Laagdrempelig mee dromen via de website
De Toekomstvisie is opgedeeld in 4 aandachtsgebieden. Door HIER te klikken ga je naar een formulier waar je per aandachtsgebied jouw dromen aan ons kenbaar kunt maken. Deze dromen worden meegenomen bij de actualisering van de Toekomstvisie 2040.

2. Meedromen op een van de drie plekken in onze gemeente
Als je tijd hebt dan nodigt onze burgemeester jou uit om op een historische plek in onze gemeente, die ons doet beseffen hoe de wereld met de tijd verandert, samen vooruit te kijken naar wat er nog komen gaat.

Je kunt je aanmelden voor één van de volgende momenten:

• Zaterdag 14 september van 14:00 tot 16:00 uur in het Archeologisch Museum in Stein
• Woensdag 18 september van 11:30 tot 14:00 uur in de Protestantse kerk in Urmond
Vrijdag 20 september van 19:00 tot 21:00 uur in het Historiehuis in Elsloo

Meld je aan door een e-mail te sturen met jouw voorkeur naar communicatie@gemeentestein.nl. Er is een beperkt aantal beschikbare plekken, dus wees er snel bij!