Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Nieuwbouw Streekmuseum open !

Streekmuseum Elsloo nieuwbouw 2018

Op zondag 1 juli 2018 is de nieuwbouw van het Streekmuseum Elsloo officieel geopend.

Streekmuseum HH41044

Jan Pijpers helpt wethouder Gina van Mulken een handje bij de opening

Na een gedegen voorbereiding en veelvuldig overleg met deskundigen is het gelukt de plannen van de werkgroep inrichting nieuwbouw, bestaande uit vrijwilligers van het museum, te realiseren.

Volgens het principe van "storytelling" wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van het leven langs de Maas en wordt de culturele erfenis van onze voorouders bewaard als verbindend element voor volgende generaties van beide Maasoevers.

Streekmuseum HH41068

Streekmuseum HH41063

Foto's: Henk Helwig, klik voor vergroting

Het publiek is vanaf dinsdag 3 juli op de gebruikelijke openingstijden van harte welkom in de nieuwbouw (tegen de oude entree prijs)

Tijdens het Monumentenweekend op 9 september is Open Dag, met gratis toegang, speurtocht door het museum voor kinderen en het historisch spektakel Aelse anno dertiger jaren.

Hieronder een reportage van Lokale Omroep Stein over de opening.

https://www.youtube.com/embed/8ZC8Swkt_lw


Hoogste punt bereikt

Update 24.06.2015

Op woensdag 24 juni 2015 was er een feestje bij het Streekmuseum Op de Berg in Elsloo: het hoogste punt van de nieuwbouw werd bereikt en traditiegetrouw wordt daar door bouwend Nederland een glaasje op gedronken.

De verwachting is dat het publiek tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september een kijkje kan nemen in de dan nog kale nieuwbouw. Daarna zullen de medewerkers met de inrichting beginnen.

Streekmuseum-nieuwbouw-04.2015


Nieuwbouw gestart

Op maandag 27 januari 2015 werd om 16.00 uur het officiële startschot gegeven voor de nieuwe aanbouw van het Streekmuseum. Aanwezig waren wethouder Fiddelers. Loek Nieuwendijk, cultuurambtenaar gemeente, Ralph Lahay, architect, de projectleider en uitvoerder van de aannemersbedrijf BRM BOUW en namens het museumbestuur, Hugo Luijten, Jan Nijsten en Jan Pijpers.

Omdat het heel slecht weer was, werden er korte toespraken gehouden door Hugo en de wethouder. Als openingshandeling onthulde de wethouder de spandoeken met tekening van de nieuwbouw en uitvoerders van het project.
De start werd bezegeld met een handdruk van onze voorzitter Hugo Luijten met wethouder Fiddelers.

Inmiddels is de tuin afgegraven en kan spoedig met betonwerk etc begonnen worden.